1967

Februar 1967 købte Elvis en stor ranch i Missisippi (få minutter fra Graceland i Tennessee) for at kunne dyrke sin nye hobby, ridning, sammen med Priscilla og sine nærmeste. For ham blev det en kærkommen pause fra arbejdet med film og musik, der kedede ham mere og mere. Hans frustration over det alt for høje produktionstempo var på dette tidspunkt enorm, og han så ingen vej ud. Helt og holdent at betragte ham som et offer for Colonel Parker og musikindustriens ærgerrighed er dog lige i overkanten. Man må ikke glemme at Elvis selv, allerede fra begyndelsen, ønskede at blive en kommercielt succesfuld kunstner og nyskaber. At han siden hen følte sig fanget i sit eget spind er en anden historie.

I Marts 1967 kom ”Easy Come, Easy Go” ud i biograferne, uden succes. RCA udgav Elvis’ andet gospelalbum, ”How Great Thou Art”, der fik strålende kritik, og som siden hen skaffede Elvis en Grammy for’ Bedste Åndelige Optræden’. Det var den første at tre Grammy’er.

Under foråret 1967 indspillede Elvis sin 25. film, ”Clambake", og indspillede samtidigt soundtracket til den. ”Double Trouble” havde premiere i april. På trods af at kvaliteten var højere end i mange af de foregående film, gik den ikke godt.

Den første Maj 1967 giftede Elvis og Priscilla sig endeligt kl. 9.30 om formiddagen på Aladdin Hotel i Las Vegas, omgivet af de nærmeste venner og bekendte. Efter vielsen fulgte en pressekonference og en frokostmodtagelse. Efter et par dages hvedebrødsferie i Palm Spring vendte parret tilbage til Memphis. D. 29. maj iførte de sig deres bryllupsklæder endnu engang, for, på Graceland, at modtage de af deres nærmeste, der ikke var med i Las Vegas.

I løbet af sommeren 1967 indspillede Elvis film nummer 26, ”Speedway”, med Nancy Sinatra som modskuespiller. Soundtracket indspilledes samtidigt. Under indspilningen blev det bekendtgjort, at Priscilla ventede barn. Elvis’ 27. film ”Stay Away, Joe” indspilledes i efteråret. Denne film havde faktisk en lidt mere gennemarbejdet handling en de seneste års film. Det var en westernkomedie, hvor Elvis spillede halvindianer, og for en sjælden gangs skyld morede han sig faktisk under indspilningen.

”Clambake” havde premiere i december 1967 og kunne kun snegle sig op på biograftoppens 15. plads, mens soundtracket ikke kom længere end til den fyrre og tyvende placering på listen.