1973

I slutningen af Januar 1973 indledte Elvis endnu et koncertengagement af en måneds varighed på Hilton i Las Vegas. I marts solgte Elvis, efter råd fra Colonel Parker, royaltyrettighederne på alt hans hidtil indspillede materiale til RCA. I slutningen af april begav han sig atter ud på turné til otte byer.

Livealbumet fra koncerten i Honolulu røg i maj ind på Billboards popalbumliste. Det blev dermed Elvis’ første album placeret som nr. et siden “Roustabout" og også hans sidste.

Elvis fortsatte med at turnere sommeren ud. Han indspillede nogle numre i Stax Recording Studio i Memphis. Det var første gang siden 1969, at han indspillede i den by. I august vendte han tilbage til Hilton i Las Vegas til endnu et engagement.

Den 9. Oktober 1973 gik Priscilla og Elvis’ skilsmisse igennem. De fortsatte dog med at være nære venner, og selvom at det var hende, der fik forældremyndigheden over Lisa Marie, så Elvis ofte og regelmæssigt sin datter.

De sidste to uger i Oktober 1973 tilbragte Elvis på sygehuset i Memphis. Han led af lungebetændelse, lungevejsinfektion, leverbetændelse og forstyrret tyktarm. Han havde haft problemer med sin hals de seneste år, hvilket havde gjort ham afhængig af piller. Derudover havde han store problemer med vægten, der påvirkede hans helbred negativt.

I December 1973 vendte Elvis tilbage til Stax Recording Studio i Memphis til en uges indspilningsarbejde.