1969

Elvis havde, siden han skrev kontrakt med RCA, indspillet enten i Hollywood eller Nashville, men fra og med begyndelsen af 1969 indspillede han for første gang igen i Memphis siden tiden på Sun Studio. Han holdt lange indspilningssessioner på American Sound Studio, og resultaterne heraf anses af mange, for det bedste han producerede efter Sun-tiden og den første RCA-periode. Elvis havde et fantastisk materiale at vælge fra og lagde sjæl og hjerte i indspilningsarbejdet. Soundet var atter friskt og oprindeligt. På hvert nummer høres hans genvundne energi og kreative entusiasme. Efter alle de triste år med endeløs filmindspilning havde Elvis genfundet den naive skaberglæde. Indspilningsarbejdet resulterede i to albums og fire hitsingler: ”In The Ghetto”, ”Suspicious Minds”, ”Don’t Cry, Daddy” og ”Kentucky Rain”. 

I Marts 1969 vendte Elvis tilbage til Hollywood for at indspille det, der skulle blive hans sidste film, ”Change Of Habit”, med et tilhørende soundtrack. Filmen i sig selv var ikke særlig brillant, men Elvis selv gjorde sig godt og spillede nedtonet og naturligt. Samme måned havde ”Charro!” premiere uden at vække megen opsigt.

I slutningen af Juli havde Elvis premiere på et show på International Hotel i Las Vegas, som skulle løbe over en måneds tid med 57 forestillinger. Showet slog alle tidligere publikumsrekorder i Las Vegas og blev oven i købet lovprist af kritikerne. Det blev en enorm triumf for Elvis. Han var i fysisk topform og iført enkle, sort/hvide karateinspirerede kostumer. Hans optræden med såvel gammelt som nyt materiale var professionel og afslappet, ligesom hans tale mellem numrene. Et livealbum fra showet blev indspillet, ”Elvis In Person At The International Hotel”.

I September 1969 havde “The Trouble With Girls" premiere uden nogen større succes. RCA udgav “Suspicious Minds" som single, og den blev Elvis’ første etter siden “Good Luck Charm" 1962.

“Change Of Habit", Elvis’ sidste spillefilm havde premiere i november 1969 og passerede forbi i det relativt ubemærkede.